Å det regnar och regnar…

Detta sölande från ovan! Det är den största anledningen till att vi inte har kommit iväg, ännu. Men jag har ändå gjort en del saker och även handlat lite mer saker till våran ”hobo vandring”.

Med en skral ekonomi, så får man vara nöjd med det lilla. Att jag handlar på Biltema och jula gör ju att jag får det jag betalar för. Men vad ska jag göra? Jag har inte råd att köpa en ny vandringsväska för ett par tusen, inte heller köpa märkesgrejer. Så då får man nöja sig med kopior av ett billigare slag. Dock tycker jag om att få greja, modifiera, ändra och bygga efter mina behov. Då känner jag att det ”gör inget” om det går åt pipsvängen.

”Jag skulle BARA byta”. När jag va och gjorde en rejd på Jula så följde det med en hel del saker hem. Jag skulle ”BARA” byta ut hammocken men kom hem med en tröja, en tjockare tröja, nya vandringsbyxor i storlek C56 (trodde jag hade storlek C60 som MINST), en massa köksredskap i plast, ett uppblåsbart liggunderlag, ett regnställ, två grytor med ett lock i UL rostfritt stål, lite skruv och öljetter.

Med väta kommer test. Jag är så otroligt glad över min viktnedgång, men ändå står vågen still. Ska erkänna att jag minns inte när jag ägde ett regnställ senast. Tror inte jag ägt någon sen jag va barn. Så nu när det har regnat och vart tråkväder så va jag bara TVUNGEN att prova regnstället. Jag hade kunnat köpt en storlek mindre men gött att kunna röra sig fritt. Det är en tunn modell så det väger inte ”så” mycket. Då det verkligen ÖSTE ner vatten från ovan så passade jag på. Provade stället för första gången, provade det inte ens på Jula. Åh sen tvinga jag ut hundarna. De va inte alls lika imponerad av min lyckodans! Jag står i full mundering men BARFOTA och dansar i rent lyckorus. Hundarna, ja de satt vid porten med slokande öron och tyckte ja va knäppare än vanligt. Resultatet av testet va lyckat, dock så behöver jag en regnhatt. Luvan är tok för liten och jag ska fixa en knapp i kragen. Pris för regnbyxa och jack = 199kr! Pris för mig = OVÄRDERLIGT!
Jag vet att det ser stort ut, och det är det MEN jag kan lätt ha mjukisbyxor och en tjockare tröja under.

Ombyggnad av våran ”Wagon”. När vi har vart ute och tränat har jag märk att vagnen är i väldig obalans. Det göt att tyngdpunkten ligger högt = Lätt för att köra i bröt. Samt att den är baktung. Visst jämnar det ut sig om jag har extra dunkar vatten i fram och Bandit men blir fel för Alex. Sen behöver jag ju inte inte ett helt skåp till grillen. Så nu har ja plockat bort skåpet, behöll så klart ”verktygslådan”, och jag ”förlängde” locket i framkant. Innan så började locket efter vattendunkarna, då de är högre än djupet i vagnen. Nu ör verktygslådan i framkant och den ligger över vattendunkarna. Men locket börjar nu i framkant av vagnen och dunkarna syns inte. Behöll även locket i verktygslådan och på den står nu grillen. Jag kommer fortfarande åt pumpen och nu kan jag ha två brandsläckare lätt¨åtkomligt. Locket går fortfarande att tippa bakåt och då jag har lagt mer tyngd på ramen så håller den balansen lättare. Nu är den inte baktung längre och behöver inte oroa mig för att ”tippa” bakåt om inte dunkarna är fulla med vatten.

Present av ”Moffar”. Min älskade pappa, som stöttar mig i vått och torrt. Jag tror han tycker min ide med luffarvandringen är spännande och därför hjälper han till med saker å ting. Sist han kom, helt oanmält så där, så hade han med sig en ny ”leksak”. Det finns vissa saker jag ännu inte löst, ett av dem va ström. Om jag ska vara ute i flera dagar MÅSTE jag ha ström till telefonen och klockan. Då vet jag att pappa och SOS kan hitta. Klockan larmar både pappa och sos om jag inte klickar på att jag mår bra. Pappa får ett sms med en länk till en livekarta, då ser han vart jag är och sos får GPS koordinaterna.

Så vad hade pappa med sig? En solcellsladdre med USB utgång. Han har haft den till en av sina åtelkamror och har nu uppgraderat, då fick jag den. Tack pappa, sparade ca 600kr! Man viker ihop den tre gånger så den blir lika stor som en tredjedel, alltså som en solcellspanel. Den laddar jättebra och jag är så nöjd! Nästa steg blir ett litet 12 volts batteri som jag ska ha som backup ifall solen lyser med sin frånvaro. Det får man visserligen ladda med en laddare för just 12 volts system. Men som tur är så äger jag en sådan redan. Har jag riktigt tur och min hjärna får ihop det så blir det kopplat 12 volts lamor fram och bak på vagnen så jag slipper släpa med batterier till de lamorna jag har nu. Men måste hitta små, snåla och inte allt för starkt lysande till ett rimligt pris. Men det är framtidsplanen. Än så länge räcker cykellamporna och det är ändå ljust länge på kvällen.

Inget mera ”kisspapper”. Visst du att det tar upp till 10 år innan vanligt toapapper förmultnar? Det är en av de vanligaste felen man gör när man gör ifrån sig i naturen. Vi tjejer ”behöver” torka oss för att slippa kiss i trosan. Då behöver vi släpa med oss extra toarullar och det är både onödig vikt samt plats. Men det har jag löst. Inte helt 100% TP fritt men nästan. Slipper i alla fall använda TP varje gång jag behöver kissa. Nämligen ”pee-rag”.

Inspirerad från Pinterest. Jag har sytt dessa på idéer från bla USA. Men jag har gjort den på mitt sätt. Det vita, bakstycket, är plastad frotté. Då slipper man få kiss på fingrarna, även om den används flera gånger under dagen. I mitten har jag en mikrofiber duk och det blåa är en gammal hederlig frotté handduk. Det sitter en tryckknapp i hörnet så man kan vika ihop den när man använt den. På kvällen tvättar man upp den med vatten och lite såpa, låter den torka under natten och skulle den inte hinna torka så har jag sytt en till. Är ganska nöjd över den. Hade velat haft tryckknapp på öglorna men det fick bli så här.

Nummer två då? Ja, nummer två. Då kommer jag fortfarande använda TP och våtservetter. Men innan man hukar sig för att lätta på trycket så ska man gräva en rejält djup grop. Där efter är det bra att ha med en bajspåse. Tur jag har hund så bajspåsar finns det gott om. När man har gjort sitt och man inte vill ”spara” TP så ska man lägga detta i gropen. Gärna röra runt i ”gödningen” så bakterier och andra mikroorganismer kan göra sitt fortare. Där efter fyller man igen sitt pool-hål och eftersom jag använder våtservetter så får jag ta med en bajspåse tillbaka. Man kan även elda upp använt TP men då behöver man nog en rejäl eld. Våtservetter är BIG NO NO att lämna efter sig då de innehåller plast!

Publicerat av

GSD of Sweden

Jag är född en sommar 1984 och har alltid älskat hundar, speciellt rasen Tysk Schäfer. Min pappa hade en schäfertik som vi kalla för Lady när jag va liten. Sen dess har denna underbara ras vart min favorit. Det finns en dröm, ett mål, ett "jag ska fixa det" mode i mig, har jag fått för mig något så kan ni ge er tusan på att ja kommer försöka med alla möjliga olika sätt för att försöka lyckas.

Lämna ett svar